måndag 29 november 2010

Sova sova sova..

Sömn, ja det är verkligen ett ständigt återkommande samtalsämne hos småbarnsföräldrar. Antagligen för att hela dagen styrs utav hur natten har sett ut. Bra natt och bra sömn ger en bra dag. Bra dagar gillar vi!

Som tur är har jag fått en ganska så trött liten tjej. Visst har vi haft många jobbiga nätter med magknip och amning en gång i timmen, men som med så mycket annat som är jobbigt så glömmer man så snabbt. Istället kommer man ihåg allt som gått bra och alla fina ögonblick vi haft sedan Lowa föddes.

Just nu är vi inne i en bra sovperiod och förra veckan sov Lowa hela natten. Det är ju inte länge sedan vi hade jättesvårt att få henne att somna på kvällarna, men nu är det som bortblåst. Oftast kan hon somna i sin egen säng utan vaggning och närhet. Nappen och snutten räcker just nu och det är väldigt skönt.

Igår somnade hon vid 22 och vaknade först vid 07 imorses, rekord! Då blev det mat och jag fick pumpa det bröstet Lowa inte åt av. På fem minuter fylldes 120 ml flaskan och sen somnade vi om till 10. Så skönt!

Troligtvis är vi bara inne i en period med bra sömn nu. Om en eller två veckor eller redan i natt så kanske vi kommer in i en sämre sovperiod igen. Men så länge jag kan tänker jag njuta av att få vara en glad och utsövd mamma som är väldigt stolt över sin lilla tjej som sover så bra just nu!






Söt pyjamastjej!

2 kommentarer:

  1. Åååh den söta pyjamasen såg jag med på lindex. Sa till mamma att den skulle Lowa ha. Anna sa häromdagen att hon hade dåligt med pyjamaser. :) Så söööt!

    SvaraRadera
  2. Njut av hennes "braiga" sovrutiner!! :) Visst kan man vara en mkt bättre mamma, bara man får sova lite mera! :) Sömn är nästan allt!

    SvaraRadera